Adopta un monument

El Castell


El castell de Pallejà està situat en la població de Pallejà, en la comarca catalana del Baix Llobregat. Va ser construit entre els segles XVI y XVII i es troba a l’Avenida Prat de la Riba nº10 intacte i en bon estat.
El castell està edificat per Ramon Martí de Torrelles en 1590 sobre una torre anterior documentada de 1179. Posteriorment, en la segona meitat de segle XVIII va ser reconvertit en l’hotel y en el seglo XIX, durant la Guerra de la Independència Espanyola va ser utilitzat de quarter de un i altre exèrcit.
Tal i com es pot observar a les fotografies antigues, el  castell tenía adosades varies construccions que van ser demolides als anys 1960.

Durant els anys 1990 va ser cuidadosament restaurat i actualment acull diferents serveis municipals de l’ayuntament de Pallejà, aixi com la Biblioteca Municipals.
3 aplicacions tecnologiques possibles per el castell de Pallejà poden ser escales mecàniques per pujar sense fer esforç, porta esmunyidissa per no haver d'obrirla a mà i una màquina que porti els avis invàlids a dalt de les escales sense cap mena d'esforç.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada